M e t  L e f  L e v e n . n l0
0
00
In het kort..

Lichaamswerk

Lichaamsoefeningen maken je bewuster van je lichaam. Je krijgt meer binding met wat je voelt en wordt je bewuster van eventuele spanningen.

Mogelijk ontdek je dat je iets bent kwijtgeraakt van je levenslust, van je vermogen om te genieten. Het lichaamswerk nodigt je uit te zien, én te laten zien, wat er in je leeft en aan anderen duidelijk te maken waar je staat én wat je bezig houdt. Hierdoor ervaar je bewuster wie je bent, wat opluchting en blijdschap kan geven! 

Lichaamswerk biedt je de mogelijkheid je eigenheid te herontdekken, maakt loslaten van oude spanningen mogelijk, en daardoor kan het fysieke en emotionele klachten doen afnemen of verdwijnen.  

  

Meditatie

Meditatie verschilt van andere vormen van ontspanning in die zin dat we tijdens de ontspanning wakker en alert én gefocust zijn. We zijn ontspannen en toch alert aanwezig!

Onderzoek wijst uit dat naarmate we ons langer met meditatie bezighouden we steeds ontspanner worden. Tegelijkertijd worden we ook bewuster en meer opmerkzaam. We dienen mediteren dus niet te verwarren met een droom, slaap of trance, want dan zijn we niet bewust en alert.

 

Sjamanisme

Het sjamanisme gaat ervan uit dat alles een ziel heeft: de mensen, de dieren, de bomen, de stenen, etc… Alles is met elkaar verbonden, alles is gelijkwaardig, en maakt deel uit van de Grote Geest. Het sjamanisme is van alle tijden, en komt voor op elk werelddeel, maar is oorspronkelijk ontstaan in Oost-Siberië  en Mongolië. 

Het woord “sjamaan” komt uit het Tunguz, een Siberische taal, en betekent “de extatische”. Antropologen gaan ervan uit dat het sjamanisme is ontstaan in de oude steentijd, en is waarschijnlijk de voorloper van vele religieuze en magische tradities.

 

 

"Humankind has not woven the web of life. We are but one thread within it. Whatever we do to the web, we do to ourselves. All things are bound together. All things connect……” (Chief Seattle, 1854)

 | M e t L e f L e v e n | email: gijs.waardenburg@xs4all.nl | design: Howling Wolf |